Αποτρίχωση

Απαλλαγείτε μια για πάντα από το πρόβλημα της τριχοφυΐας, εύκολα και γρήγορα, με μία θεραπεία ιδανική για κάθε τύπο και χρώμα δέρματος και δείτε αποτελέσματα από την 1η κιόλας συνεδρία!

Τριχοφυία

Η παρουσία αυξημένης τριχοφυΐας διαιρείται σε δυο νοσολογικές οντότητες, την υπερτρίχωση που αφορά και τα δυο φύλα και τον δασυτριχισμό που αφορά μόνο τις γυναίκες.

Υπερτρίχωση ονομάζεται η αυξημένη ανάπτυξη τελικών τριχών σε περιοχές του σώματος που δεν επηρεάζονται από τα ανδρογόνα.

Χωρίζεται στη γενικευμένη, στην εξαρτώμενη από φάρμακα και στην οφειλόμενη σε διάφορα νοσήματα.

Δασυτριχισμός ονομάζεται η ανάπτυξη τελικών τριχών σε περιοχές του σώματος παθολογικές για τις γυναίκες που επηρεάζονται από τα ανδρογόνα, όπως το άνω χείλος, οι παρειές, το πηγούνι, η μέση γραμμή του στήθους, οι μαστοί, το υπογάστριο, η ράχη, οι γλουτοί και οι έσω επιφάνεια των μηρών.

Αιτίες

Κλασσικά αίτια υπετρίχωσης είναι η λήψη διαφόρων φαρμάκων όπως η κορτιζόνη, το αντιεπιληπτικό φαινυτοίνη ή το ανοσοτροποποιητικό κυκλοσπορίνη. Επίσης παθολογικές καταστάσεις όπως ο υποθυρεοειδισμός, η νευρογενής ανορεξία, η όψιμη δερματική πορφυρία (συνήθως από υπερκατανάλωση αλκοόλ) κ.α. Μια συνηθισμένη περίπτωση εντοπισμένης υπερτρίχωσης είναι οι τρίχες που βγαίνουν πάνω σε σπίλους (ελιές) και η τοπική χρήση μινοξιδίλης στο τριχωτό της κεφαλής για αλωπεκία, που μπορεί να διεγείρει την τριχοφυία και στο παρακείμενο πρόσωπο.

Για την αυξημένη τριχοφυΐα παίζει σημαντικό ρόλο και η κληρονομικότητα.

Διοδικό laser, Αλεξανδρίτης, Nd-Young

Το διοδικό (diode) laser στα 808nm είναι το «καινούργιο καλύτερο πράγμα» στην αποτρίχωση. Θεωρείται ως η «ήρεμη δύναμη» και απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες που θέλουν να μειώσουν ή να απαλλαγούν μόνιμα από την τριχοφυΐα σε πρόσωπο, μασχάλες, πλάτη, γεννητική περιοχή και γλουτούς, πόδια αλλά και στήθος – κοιλιακή χώρα αν χρειάζεται.

Είναι ανώδυνο και πραγματοποιείται χωρίς την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας και επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικό σε 5-7 συνεδρίες ανά 40 ημέρες.

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα του διοδικού laser είναι ότι ο ασθενής μπορεί να χρησιμοποιεί αποτριχωτική κρέμα ή ξυράφι πριν τις συνεδρίες και δε χρειάζεται να αφήσει τις τρίχες να μεγαλώνουν όπως γίνεται με τα συμβατικά lasers. Αυτό σημαίνει ελάχιστο πόνο και μεγάλη ανοχή ακόμη και στις δύσκολες περιοχές και πολύ μικρές πιθανότητες για αντιδραστική τριχοφυία.

Για να μην περιοριζόμαστε στα 808nm το P-MIX Laser αποτρίχωσης τριπλού μήκους κύματος που υπάρχει στο ιατρείο μας συμπεριλαμβάνει μήκος κύματος Αλεξανδρίτη 755nm, Διοδικού & Nd Young 1064nm, οπότε είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος & τριχοφυΐας, ανοιχτόχρωμους και σκουρόχρωμους. Η εφαρμογή γίνεται με δίοδο και gel: ‘Ετσι  μπορούμε να δουλεύουμε σε χαμηλότερες ενέργειες αφού δε χρειάζεται να εξουδετερώσουμε το στέλεχος της τρίχας με κάθε βολή.
Γιώργος Τύρος - Δερματολόγος Αφροδισιολόγος - Νέα Σμύρνη - Αποτρίχωση

Η βασική αρχή της αποτρίχωσης είναι η επιλεγμένη φωτοθερμόλυση κατά την οποία ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επιδρά στο θύλακα – στόχο χωρίς να επηρεάζει τους περιβάλλοντες ιστούς. Στην ουσία, ένα laser είναι αποτελεσματικό όταν η δέσμη εμπεριέχει την κατάλληλη ενέργεια και η κάθε βολή διαρκεί τόσο ώστε να επιδράσει στον τριχικό θύλακα προκαλώντας την καταστροφή του.

 

Το διοδικό (diode) laser  πχ εκπέμπει στα 808nm και η ενέργεια – χρόνος βολής ρυθμίζεται ανάλογα με την περιοχή στην οποία εφαρμόζεται η θεραπεία καθώς και με το πόσο ανοιχτόχρωμη ή σκουρόχρωμη είναι η επιδερμίδα. To spot της κεφαλής του laser ψύχεται αυτόματα και σε συνδυασμό με την εφαρμογή του gel που χρησιμοποιείται και για τους υπερήχους, η εφαρμογή γίνεται γρήγορα και ανώδυνα.

 

Καθώς η τεχνολογία τους έχει βελτιωθεί, θεωρούνται τα ιδανικότερα μηχανήματα  για αποτρίχωση αφού δεν χρειάζεται τοπική αναισθητική κρέμα και συνήθως το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μετά από 5 – 7 συνεδρίες ανά 40 ημέρες και με μεγάλη πιθανότητα να μην χρειαστούν περαιτέρω επαναλήψεις της διαδικασίας. Αυτό γιατί; ‘Ολα τα lasers αποτρίχωσης δρούν μόνο στο θύλακα των τριχών που μεγαλώνουν, βρίσκονται δηλαδή στην αναγενή τους φάση. Δεν θα είχε, επομένως, νόημα να γίνονται οι συνεδρίες σε συχνότερα διαστήματα μιας και είναι κατανοητό ότι δεν είναι εφικτή η μονομιάς στόχευση όλων των θυλάκων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο