Μεσοθεραπεία

Η Μεσοθεραπεία είναι μια πολύ διαδεδομένη, σύγχρονη και επιστημονικά αποδεκτή εφαρμογή, ιδανική για την πρόληψη και την καταπολέμηση της γήρανσης, της αφυδάτωσης και της χαλάρωσης του δέρματος.

Πληροφορίες

Το καλοκαίρι το Δέρμα μας ταλαιπωρείται από την έκθεση στον ήλιο και χάνει την ενυδάτωσή και τη λάμψη του. Το φθινόπωρο λοιπόν, είναι μια ιδανική εποχή κατά την οποία μπορούμε να αποκαταστήσουμε τις φθορές και τις επιπλοκές, που προκαλούνται στο Δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία. Σήμερα λοιπόν, με τη βοήθεια της μεσοθεραπείας η αντιμετώπιση των συγκεκριμένων βλαβών του Δέρματος γίνεται πάρα πολύ εύκολα και με εξαιρετική αποτελεσματικότητα.

 

Η Μεσοθεραπεία είναι μια πολύ διαδεδομένη, σύγχρονη και επιστημονικά αποδεκτή εφαρμογή, ιδανική για την πρόληψη και την καταπολέμηση της γήρανσης, της αφυδάτωσης και της χαλάρωσης του δέρματος. Είναι μια ενέσιμη θεραπεία που πρέπει να επιτελείται μόνο σε ιατρεία δεν έχει σημαντικές παρενέργειες αλλά για να είναι απόλυτα ασφαλής πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένους Δερματολόγους. Συνήθως είναι ανώδυνη, δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας και ενθαρρύνει την φυσική ανάπλαση του Δέρματος.

Με τη βοήθεια της Μεσοθεραπείας μπορούμε σήμερα με ειδικές τεχνικές να μεταφέρουμε στο Δέρμα βιταμίνες, ιχνοστοιχεία υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια ακόμα και βλαστοκύτταρα και έτσι, να το κάνουμε να αποκτήσει ξανά σφριγηλότητα, ενυδάτωση και λάμψη. Εφαρμόζεται σε άντρες και γυναίκες και κυρίως αφορά τα ηλιοεκτεθειμένα μέρη του σώματος (πρόσωπο, βλέφαρα, λαιμό, ντεκολτέ, χέρια).

 

Η Μεσοθεραπεία μπορεί να συνδυαστεί άριστα και με άλλες θεραπείες της Αισθητικής Δερματολογίας, όπως τα λέιζερ ανάπλασης, τα εμφυτεύματα, τα χημικά peelings, τα νήματα, τη μυοχαλαρωτική τοξίνη, επαυξάνοντας έτσι ακόμα περισσότερο, την βελτίωση της εικόνας του Δέρματος.

Τα αποτελέσματα της Μεσοθεραπείας είναι άμεσα ορατά, από την πρώτη κιόλας συνεδρία, ενώ για την ολοκλήρωση της θεραπείας απαιτούνται συνήθως 4-6 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα 2-4 εβδομάδες. Ο θεράπων Δερματολόγος, θα προτείνει το είδος της Μεσοθεραπείας, το βάθος  και τα σημεία της έγχυσης των υλικών  ώστε να μπορέσει να πετύχει το ιδανικό αποτέλεσμα.

 

Τα υλικά μεσοθεραπείας εφαρμόζονται με πολλούς τρόπους που άπτονται της εμπειρίας του κάθε γιατρού, ενώ το ιδανικό είναι να χρησιμοποιούνται  εξατομικευμένα πρωτόκολλα θεραπείας με βάση τα διεθνή στάνταρ για την ιδανική αντιμετώπιση του κάθε προβλήματος με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ασθενών, όπως η ηλικία τους, ο φωτότυπος του δέρματος, η περιοχή του προσώπου και του σώματος που εφαρμόζονται και ο βαθμός φωτογήρανσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο