Αντιγήρανση

Θεραπείες laser για ρυτίδες, δερματικές βλάβες, ακμή, ουλές και ραγάδες.

Fractional Laser

Τα Fraxional CO2 lasers χρησιμοποιούνται κυρίως για τη θεραπεία ρυτίδων, μελαγχρωματικών βλαβών από τον ήλιο, ουλών ακμής και ραγάδων. Μέσω της θέρμανσης του χορίου, οι ινοβλάστες διεγείρονται για να σχηματίσουν νέο κολλαγόνο και ελαστίνη αυξάνοντας το πάχος του δέρματος. Έτσι, διακρίνεται ένα ιδιαίτερα ευεργετικό αποτέλεσμα στο δέρμα με σφριγηλότητα  και λάμψη που πολλοί περιγράφουν ως αλαβάστρινο!

Γιώργος Τύρος - Δερματολόγος Αφροδισιολόγος - Νέα Σμύρνη - laser treatments

H κλασματική φωτοθερμόλυση λέιζερ (Fraxional CO2 Lasers) λειτουργεί με εναπόθεση μικροσκοπικών εντοπίσεων φωτός λέιζερ σε ένα μέρος του δέρματος (δεκάδες ή εκατοντάδες) ανά τετραγωνικό εκατοστό, αφήνοντας υγιές το δέρμα μεταξύ τους. Έτσι, επιτυγχάνεται ταχύτερη επούλωση και ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι των ουλών και των υπερμελαγχρώσεων και γενικότερα έχουν ένα καλύτερο προφίλ ασφάλειας από άλλα παρόμοια lasers.

 

Να σημειώσουμε εδώ, καθώς η πράξη αυτή γίνεται από Οκτώβριο μέχρι Μάιο, συστήνεται ηλιοπροστασία και συνεχής ενυδάτωση. Συνήθως, υπάρχει ερυθρότητα η οποία υποχωρεί μέσα σε 2 – 4 ημέρες και οι ασθενείς μπορούν να χρησιμοποιούν make-up εάν το επιθυμούν.

Face lift – CleanLift Laser

Πρόκειται για μια νέα μέθοδο ανάπλασης και αντιγήρανσης η οποία έχει μηδενικό χρόνο αποθεραπείας και είναι ιδανική για όλες τις ηλικίες και τύπους δέρματος. Χρησιμοποείται μια κρέμα άνθρακα η οποία εξουδετερώνεται με συνεχείς βολές με αποτέλεσμα να ενεργοποιούνται από το laser οι ινωδοβλάστες αφού το laser στα 1064nm εισχωρεί στο χώριο χωρίς να καίγονται οι ανώτερες στοιβάδες του δέρματος.

Η μέθοδος αυτή, γνωστή και ως «black doll», κερδίζει έδαφος όλο και περισσότερο και είναι ιδανική για συντήρηση μετά από 2 – 3 συνεδρίες με fraxional laser ειδικά σε πιο «ηλιο-γερασμένους» ασθενείς.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της θεραπείας, ο ασθενής πρέπει να προστατεύει τα μάτια του είτε με αδιαφανές κάλυμμα είτε με τα ειδικά γυαλιά.

Τοπική αναισθησία μπορεί να εφαρμοστεί στην περιοχή, αλλά συνήθως δεν είναι απαραίτητη.

Πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα κατά τις πρώτες ημέρες μετά τη θεραπεία ώστε να αποφεύγεται η τριβή της περιοχής με οποιονδήποτε τρόπο καθώς επίσης και με τη χρήση λειαντικών καθαριστικών δέρματος.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, οι ασθενείς θα πρέπει να προστατεύουν τη συγκεκριμένη περιοχή του δέρματος από την έκθεση στον ήλιο ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος μεταφλεγμονώδους μελάγχρωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο