Αφαιρεση Tattoo

Αφαιρεση τατουάζ με

PICOLASER

Η αφαίρεση τατουάζ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, πλήρη κλινική εξέταση, εμπειρία, εξειδίκευση και λεπτό χειρισμό από άρτια καταρτισμένο δερματολόγο. Φροντίζουμε για την αφαίρεση ακόμη και του πιο απαιτητικού τατουάζ με απόλυτη ασφάλεια και μέγιστη αποτελεσματικότητα. Διαθέτουμε την επαναστατική συσκευή τεχνολογίας PICO LASER, την καλύτερη που υπάρχει στον κόσμο από άποψη καινοτομίας, άνετης διαδικασίας και βέλτιστου αποτελέσματος.

Η αφαίρεση τατουάζ είναι ιατρική πράξη

Προετοιμασία

Πριν από την εφαρμογή πραγματοποιούμε:

Πλήρη δερματολογική εξέταση, κατά την οποία αξιολογούμε την παλαιότητα, το είδος του τατουάζ, το χρώμα, την ποιότητα της χρωστικής, την ανατομία της  περιοχής και τον τύπο του δέρματος.

Λεπτομερειακή ψηλάφηση της περιοχής για να εντοπίσουμε ύπαρξη ουλών ή σκλήρυνσης, γεγονός που υποδεικνύει πιθανή αλλεργική αντίδραση, αλλά και τυχόν μελάνωμα ή άλλη μορφή δερματικού καρκίνου, που μπορεί να έχει αναπτυχθεί κάτω από το τατουάζ και δεν είναι ορατό.

Προετοιμασία για ασφαλή διαδικασία με την χρήση από τον ασθενή ειδικών προστατευτικών γυαλιών.

Qswitched NdYag laser

To Nd-YAG laser έχει μήκος κύματος 1064 nm και έχει την ικανότητα να φτάνει σε βαθύτερα στρώματα του δερματικού ιστού από ό,τι συμβαίνει με άλλους τύπους laser.

 

Στη λειτουργία Q-switched, το Nd: YAG παράγει 2 μήκη κύματος, μία δέσμη στο υπέρυθρο φάσμα (1064 nm) και μία δεύτερη δέσμη (532 nm) η οποία είναι χρήσιμη για επιφανειακές δερματικές βλάβες. Τα Q-switched λειτουργούν σε πολύ σύντομους παλμούς με υψηλές όμως εντάσεις ενέργειας.

Εξαιτίας της μακρόχρονης έκθεσης στον ήλιο αλλά και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να εμφανιστούν στο δέρμα σκούρες κηλίδες. Συχνά, οι ασθενείς ανησυχούν γι’ αυτές αφού δεν ξέρουν αν είναι ή όχι καλοήθεις.

Ο δερματολόγος με τη βοήθεια του δερματοσκόπιου θα δει ποιες βλάβες μπορούν να θεραπευτούν με το Q-Switched laser. Οι κόκκινες και καφέ βλάβες έχουν καλύτερη ανταπόκριση στο 532nm. Με μερικές βολές στη βλάβη αυτή πραγματοποιείται εξάχνωση και παραμένει μόνο μια πολύ λεπτή κρούστα η οποία στη συνέχεια θα υποχωρήσει.

Πρόκειται για μια ευγενική προς το δέρμα και παράλληλα μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία των μελαγχρωματικών βλαβών. Η χρωστική, στη συνέχεια, αποβάλεται από τον οργανισμό, ο οποίος είναι απόλυτα ασφαλής. Μετά από σύντομη χρονική περίοδο, κατά την οποία έχουμε κάτι σαν «γρατζουνιά», το καινούργιο και υγιές δέρμα αποκαλύπτεται χωρίς όμως την ενοχλητική μελάγχρωση.

Μπλε, γκρι και μαύρου χρώματος μελάνι το οποίο χρησιμοποιείται για tattoo μπορεί να αφαιρεθεί με ένα Q-switched Nd: YAG laser (1064 nm μήκος κύματος). Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο ενδιαφερόμενος ότι το χρώμα του τατουάζ αλλά και το βάθος της χρωστικής επηρεάζουν τη διάρκεια και το αποτέλεσμα της θεραπείας με laser.

Η αγωγή με λέιζερ περιλαμβάνει την επιλεκτική καταστροφή των μορίων μελανιού το οποίο στη συνέχεια απορροφάται από τα μακροφάγα κύτταρα και στη συνέχεια αποβάλλεται από τον οργανισμό.

Πολλαπλές συνεδρίες (5 ή και περισσότερες ) σε διάστημα τουλάχιστον 7 εβδομάδων είναι πιθανό  να είναι απαραίτητες για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων.

Η θεραπεία για αφαίρεση tattoo από τα φρύδια συνήθως επιτυγχάνεται ταχύτερα.

Γιώργος Τύρος - Δερματολόγος Αφροδισιολόγος - Νέα Σμύρνη - Tattoo removal
Skip to content